luni, 27 septembrie 2010

Rarӑ vitrinӑ de prӑvӑlie în stil neo-românesc timpuriu

Vitrina de pravalie in stil neo-romanesc timpuriu la parterul  unui imobil de sfarsit de secol XIX (1896), la vremea respectiva printre primele constructii nou aparute pe Bulevardul Carol recent deschis sub primariatul lui Pache Protopopescu.

UPDATE Imobilul apartine se pare lui Ion Socolescu, unul din arhitectii care au contribuit la propagarea stilului neo-romanesc.



7 comentarii:

  1. da, e vorba de cladirea din piata Rosetti ( de fapt pe aproape).Macar daca s-ar fi pastrat si celelalte intrari asemenatoare de la parterul imobilului respectiv.Din pacate ,nu...

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place, fe fapt imi plac toate postarile. Felicitari

    RăspundețiȘtergere
  4. Casa cu farmacia de pe bulevardul Carol numarul 8 este cladita de arhitectul Ion Socolescu pentru el insusi si a fost obiectul celebrului proces de incendiere, in care arhitectul Socolescu a fost aparat cu succes de Barbu Delavrancea.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc pentru informatii. Intr-adevar casa poarta amprenta stilului propriu lui Ion Socolescu, insa nu stiam ca a construit-o chiar el.

    RăspundețiȘtergere