sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Casa moderna interbelica cu aer balcanic-oriental



Casa se afla pe langa Sfintii Voievozi, pe una din stradutele rretrase, "purtatoare de secrete" ale vechiului Bucuresti. In timpul verii, coroana bogata a arborelui din curte o face putin vizibila.
Ma incanta pentru ca este o casa atat de specific bucuresteana prin trasaturile ei: planul neregulat, adaptat spatiului stramt disponibil, (curtea fiind comuna cu a altei case), stilul incert, dar perfect in spirit bucurestean, un fel de stil regional romanesc modernizat cu elemente Art Deco; aerul oriental si plin de caracter dat de acel bovindou proeminent, care prelungeste spatiul disponibil al etajului al unei case aflate pe un teren foarte ingrat; streasina pe suporti de lemn, foarte expresiva, participand puternic la culoarea locala-balcanica a casei (de fapt, casa nu ar avea acelasi farmec fara streasina de lemn) si copacul inalt si batran din curte, a carui coroana acopera aproape toata strada cand este infrunzit.





4 comentarii:

  1. Si este incredibil de curata. Nu AC-uri, nu termopane, nu cabluri, doar o teava de gaze...Ceva rar.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici nu observasem! Ma bucur ca iti place si multumesc pentru vizita!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca este mai degraba pe Strada Semicercului (vizavi de scoala cea veche), care leaga Str. Sf. Voievozi de Str. Ecaterina Teodoroiu, cumva tangential cu Calea Grivitei.

    T. Stancu

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar acolo este! O strada veche si frumoasa...

    RăspundețiȘtergere