duminică, 4 martie 2012

Casa in ruina de pe strada Cameliei, langa Hala Matache

Zace in ruina de ani de zile dar agonia ei va lua sfarsit curand, casa de langa Hala Matache va fi probabil demolata. Finetea si distinctia casei candva superbe sunt inca vizibile.

foto 4 martie 2012

foto 4 martie 2012

foto 4 martie 2012

foto 4 martie 2012

foto 4 martie 2012

foto februarie 2011

foto februarie 2011


11 comentarii:

  1. Casa aceea arata mai rau la exterior fata de cum se prezinta in momentul scrierii cazinoul din Vatra Dornei...mi-e rusine sa stiu ca exista asemenea monumente in tara noastra...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Casa aceea este in starea asta de cand imi aduc eu aminte, de ani de zile. Cred insa ca in curand va fi demolata, daca nu a fost deja. Inca se mai cunaoste ca fost o casa superba, probabil cea mai frumoasa casa boiereasca din zona Halei Matache. Cat despre Cazinoul din Vatra Dornei, stiu, ma doare inima pentru atatea cladiri de patrimoniu lasate sa se ruineze in toata tara. Statiunile vechi cum sunt Vatra Dornei, Herculane, Govora detin bijuterii de ahitectura de care am fi putut fi mandri.

      Blogul tau este interesant si deosebit, inclusiv designul paginii. Succes!

      Ștergere
    2. Ma bucur ca iti place ceea ce scriu. Multumesc! Seara faina!

      Ștergere
  2. Multumesc pentru acest blog sensibil, reflectand inteligenta locurilor si a timpului.

    Privind fotografiile, imi dau seama ca Bucurestii ca atatea orase se distrug de ani de zile, ceea ce se intampla acum nu face decat sa continue acest proces de instrainare, de dezumanizare inceput in perioada comunista a anilor 80.
    Zilele trecute urmaream emisiunea E. Voda, avandu-l pe invitat pe arhitectul S. Sturdza.
    Ma gandeam daca ordinul arhitectilor ar face presiuni pe langa Comisia Europeeana, pentru salvarea acestor case de patrimoniu, ce ar da?
    Mult succes in continuare
    Milena

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună ziua. Eu am fost săptămâna trecută prin zona Matache. Nu a fost înca demolată, dar stare ei este aceeaşi ca cea din fotografiile prezentate în articol. O diferenţă este că a dispărut gradul. Pregătesc şi eu un articol despre această casă, va fi ca un update.

    Ioana R.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am fost si eu pe acolo chiar astazi, si am facut fotografii pe care le-am adaugat, dar nu am informatii despre casa...

      Ștergere
  4. Mi-as vinde sufletul sa pot salva o astfel de bijuterie....macar una din sutele de astfel de "bunicute" lasate sa moara in acest oras....Marele ei ghinion a fost ca avea o gradina destul de mare in fata....Pacat...

    RăspundețiȘtergere
  5. Stau si ma intreb, oare chiar nu se pot accesa arhivele nationale sau ale primariei sau ale oricui care se ocupa de imobiliare ca sa obtinem planurile, vederile, sectiunile prin orice casa care a fost sau inca mai este in Buc. sau aiurea in tara ? In fond, primaria pastreaza o copie a oricarui proiect si cred ca nu numai primaria, dar sunt accesibile publicului ?

    RăspundețiȘtergere
  6. E ruina mea preferată! Aveţi aici fotografii de acum un an, tot din martie: http://wwwcalatoriivirtuale.blogspot.com/2011/03/ruina-mea-preferata.html

    Nu ştiu, poate că ar fi meritat cel puţin tot atâta atenţie cât Hala Matache.

    RăspundețiȘtergere
  7. Saptamana aceasta la Matinal Digi24 vom prezenta cartea dlui arhitect Sturdza privind propunerile de regenerare urbana in zona. Aceste planuri ar trebui impartasite si cu locuitorii zonei, cei care traiesc acolo si carora le cad copiii in canalele deschise lasate de santierul inceput de Primaria capitalei. Situatia locuitorilor din zona este la fel de disperata ca si a casei.
    Oare cum ii putem ajuta si pe ei, si zona, si casa?

    Ada

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi pare rau ca nu mai pastram valorile ce ni le-au lasat stramosii nostri

    RăspundețiȘtergere