duminică, 29 august 2010

Arhitectura interbelica Art Deco & Modernista in Bucuresti (II)

O galerie de blocuri interbelice in stil international modernist si modernist Art Deco -vezi si prima parte a acestui articol aici: Arhitectura interbelica Art Deco & Modernista in Bucuresti (I).
10 comentarii:

 1. Ehe, iar inauntru sunt foarte confortabile :))))
  Zugravite sunt frumoase ! Astea cu putine etaje sunt si sigure, numai cele inalte au fost afectate de cutremure !
  Eu le stiu ca fiind construite in "stil cubist" :))

  RăspundețiȘtergere
 2. Zugravite sunt puse la adevarata valoare! Daca si materialele sunt de calitate atunci sunt minunate.
  Da, unele se apropie de cubism, altele sunt Art Deco.

  RăspundețiȘtergere
 3. Superbe! Am avut bafta sa locuiesc intr-un bloc ca acestea - si poate ar fi meritat si el o poza, este vorba despre blocul (cu bulina) de pe strada Pictor Stefan Luchian. Spatiile interioare sunt incredibil de generoase si cochete.

  RăspundețiȘtergere
 4. Bun gasit prieteni ai Bucurestiului!

  Am locuit in Cotroceni,vis-a-vis de Opera Romana.
  Eu sunt un conservator si as opri daramarea oricaror case din Bucuresti. Doar nu vrea nimeni sa ne "daramam" istoria nostra.Fiecare casa are o istorie, are un "suflet" care apartine orasului.

  RăspundețiȘtergere
 5. Foarte interesante articole si fotografii. Matusa mea (sora mamei), locuia pe strada Cameliei. Mi-amintesc sfarsitul anilor `60, cand fiind copila, îi admiram casuta cocheta, cu gradinita si un pavilion rotund din lemn, un chiosc spendid, care ma fascina. Totul a fost demolat dintr-o suflare, pentru a face loc unei constructii oribile, noua hala a Pietii Matache... Bravo celor care aduc din nou in memorie existenta unor locuri ce nu cred ca se vor mai intoarce vreodata !...

  RăspundețiȘtergere
 6. Blocul cu bulina de pe strada Luchian poarta semnatura Marcel Iancu. Ultima fotografie este mai mult decat interesanta: v-as recomanda sa va duceti pe strada Hristo Botev, nr 34 - imobilul Solly Gold (acelasi Marcel Iancu): asemanarea dintre cele doua este izbitoare :)

  RăspundețiȘtergere
 7. Fotografia imobilului Solly Gold apare intr-o alta postare pe care cred ca nu ati vazut-o:
  http://bucharestunknown.blogspot.com/2010/05/arhitectura-interbelica-modernista-in.html

  Intr-adevar exista o asemanare cu blocul din ultima fotografie.

  RăspundețiȘtergere
 8. Bună ziua! Am descoperit recent blogul dvs, felicitări pentru iniţiativă. Pe ce stradă se află imobilul din prima poză, mi-ar plăcea să îl văd îndeaproape.

  RăspundețiȘtergere
 9. Multumesc de apreciere! Blocul acela este pe General Berthelot, si este o lucrare a arhitectului Tiberiu Niga.

  RăspundețiȘtergere
 10. Buna ziua, ma numesc Valentin, si sunt student la arhitectura, anul IV, si am de studiat un ansamblu de locuinte colective din Bucuresti, interbelice. Se poate cumva sa-mi spuneti si mie strazile pe care se afla casele din galeria dumneavoastra? Multumesc anticipat.

  RăspundețiȘtergere